Mijn favorieten

Uw huis verkopen

Een stuk gemakkelijker met Makelaardij Sikkema

U hebt besloten om uw huis te verkopen. Het liefst wilt u dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt en dat u een mooi bedrag krijgt voor uw woning of appartement. Maar wie kan u daar het beste bij helpen? Veel mensen kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij de grootste brancheorganisatie in de makelaardij, de NVM. Het NVM-logo is in de loop der jaren uitgegroeid tot een keurmerk van professionaliteit en kwaliteit. NVM-makelaars aangesloten bij de vakgroep Wonen, zijn specialisten die het hele traject van aan- en verkoop van woningen voor u begeleiden. Ze signaleren, adviseren en bemiddelen van begin tot eind voor u.


Makelaardij Sikkema

Een NVM-makelaar gespecialiseerd in woningen, kan u van begin tot eind bij het verkooptraject begeleiden. Uiteraard met als uiteindelijk doel een vlotte verkoop en een optimaal verkoopresultaat. Als u liever voor een afgeslankte vorm van zijn dienstverlening kiest, is dat ook mogelijk. Dit bepaalt ook de vergoeding, oftewel de courtage, die hij zal vragen. Uw NVM-makelaar bespreekt graag de verschillende mogelijkheden met u.


De rol van Makelaardij Sikkema bij het verkoopproces

Duidelijke afspraken maken

Het begint natuurlijk allemaal met een uitgebreid informerend gesprek waarin u met uw NVM-makelaar uw wensen bespreekt. Aansluitend geeft hij u een advies op maat, gericht op uw persoonlijke situatie.


De vraagprijs bepalen

Het is van belang om een goede prijs voor uw woning te vragen. Daarom doet uw NVM-makelaar een grondige inspectie van uw woning en uitgebreid veldonderzoek. Zo raadpleegt hij diverse registers, databases en andere informatiebronnen, kijkt hij naar de bouwkundige staat en de kwaliteit van het huis en controleert bestemmingsplannen en milieuaspecten. Bij appartementen kijkt hij eveneens naar de status van de Vereniging van Eigenaars en het Onderhoudsfonds.


Het publiciteitsplan opstellen

Makelaardij Sikkema beschikt over vele mogelijkheden om uw woning in de publiciteit te brengen. Van promotiemiddelen voor bij u thuis, bij hem op kantoor of diverse media zoals kranten, tijdschriften, internet tot aan open dagen en (regionale) tv. Samen met u bekijkt hij wat in uw situatie wenselijk is om in te zetten. Het resultaat: een uitgekiend publiciteitsplan.


Bezichtigingen begeleiden

Uw NVM-makelaar coördineert en begeleidt de bezichtigingen en zal de kijker (en zijn aankopende makelaar) uitgebreid informeren. In een persoonlijk contact met kandidaat-kopers kan hij er bovendien achter komen welke vervolgstappen nodig zijn om zo tot een goed eindresultaat te komen. U hoeft bij de bezichtigingen niet aanwezig te zijn. Potentiële kopers voelen zich vaak vrijer als de bewoners niet aanwezig zijn bij de bezichtigingen.


Onderhandelingen voeren

NVM-makelaars zijn ervaren onderhandelaars. Zij begeleiden u tijdens de biedingprocedure en adviseren u over het biedingsysteem dat u het beste kunt hanteren om te komen tot een mooie prijs voor uw woning.


Koopakte opstellen

Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen, stelt uw NVM-makelaar een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden bevestigd en de eventuele ontbindende voorwaarden worden opgenomen.
Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. Vanaf dat moment heeft de koper nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien.


Afhandeling bij de notaris

Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt deze een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Voordat u naar de notaris gaat, zal de koper doorgaans uw woning willen inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is. Uw NVM-makelaar begeleidt deze inspectie en kan, als u dat wenst, voor u de meterstanden opnemen en assisteren bij de verhuizing van nutsvoorzieningen.
Daarna gaat u met uw makelaar naar de notaris. U bent pas officieel geen eigenaar meer van de woning als u de akte van de levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven in de openbare registers bij het Kadaster.


Nazorg

Ook na de verkoop staat een Makelaardij Sikkema voor u klaar. U kunt op hem rekenen als u na de overdracht nog vragen hebt.
Ook voor het uitvoeren van de taxatie kunt u vertrouwen op de kennis en ervaring van een van de makelaars van de NVM. Een taxatie kan nodig zijn in verband met het aanvragen van een hypotheek, het bepalen van de huurwaarde of voor een opgave aan de belastingdienst. Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strikte regels. NVM-leden hanteren bij taxaties het model NVM-taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen wordt erkend. Bij elk NVM-kantoor vindt u overigens een makelaar/taxateur die is ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert, een branchebreed platform dat zich bezighoudt met het certificeren en registreren van de (technische) vakbekwaamheid van makelaars en taxateurs in onroerende zaken.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring