Mijn favorieten

Informatie taxatie

Betrouwbare taxatie door Makelaardij Sikkema

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen.

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Uw NVM makelaar/taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:
  • De staat van onderhoud van de woning.
  • Inhoud en oppervlakte.
  • Kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie en eventuele rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond.
  • Milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging.
  • Bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling.
  • Vraag en aanbodverhouding in de markt.
  • Bestemmingsplan

De taxateur legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing. In de uitgebreide NVM-database kan de makelaar/taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.


Taxatie-instituut


Als extra zekerheid kan de makelaar/taxateur zijn taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. De meest banken stellen een controle door een validatie-instituut verplicht.  Wij werken samen met het validatie instituut NWWI en TaxateursUnie.

Bij taxaties voor woningfinanciering welke door het NWWI/Taxateursunie worden gevalideerd wordt gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.


Goed gevoel


Met Makelaardij Sikkema houdt u een goed gevoel over aan de taxatie. Mede dankzij de erecode en de permanente opleidingen van de NVM wordt uw woning getaxateerd door een echte professional.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring