Mijn favorieten

Informatie taxatie

Betrouwbare taxatie door Makelaardij Sikkema

Voor de financiering van de aankoop van een woning, een verbouwing of het oversluiten van uw hypotheek heeft u een professioneel taxatierapport nodig. Zowel u als uw geldverstrekker moeten op de inhoud van een taxatierapport kunnen voortbouwen.

Bij het uitvoeren van een taxatie komt heel wat kijken. Uw NVM makelaar/taxateur controleert en beoordeelt zaken die van invloed zijn op de waarde van uw woning, zoals bijvoorbeeld:
  • De staat van onderhoud van de woning.
  • Inhoud en oppervlakte.
  • Kadastrale gegevens controleren en nagaan van de eigendomssituatie en eventuele rechten en plichten die zijn gekoppeld aan de woning en de grond.
  • Milieuaspecten, zoals bodemverontreiniging.
  • Bijzonderheden aan de woning, zoals ligging, omgeving en functionele indeling.
  • Vraag en aanbodverhouding in de markt.
  • Bestemmingsplan

De taxateur legt zijn bevindingen vast in een taxatierapport voorzien van een onderbouwing. In de uitgebreide NVM-database kan de makelaar/taxateur voldoende referentieobjecten vinden die voor deze onderbouwing kan worden gebruikt.


Taxatie-instituut


Als extra zekerheid kan de makelaar/taxateur zijn taxatierapport laten controleren door een validatie-instituut. De meest banken stellen een controle door een validatie-instituut verplicht.  Wij werken samen met het validatie instituut NWWI en TaxateursUnie.

Bij taxaties voor woningfinanciering welke door het NWWI/Taxateursunie worden gevalideerd wordt gewerkt met een modelrapport, zodat alle banken dezelfde informatie in het taxatierapport aantreffen bij de aanvraag van een hypotheek.


Goed gevoel


Met Makelaardij Sikkema houdt u een goed gevoel over aan de taxatie. Mede dankzij de erecode en de permanente opleidingen van de NVM wordt uw woning getaxateerd door een echte professional.